Способы дегазации и предотвращения газодинамических явлений породоугольного массива с применением гидродинамического,пневмогидродинамического, пневмодинамического вибрационного и микробиологического воздействий - Софийский, К.К. (Геотехническая механика, 2012)
Наведено матеріали щодо наукових та практичних результатів використання гідродинамічних, пневмогідродинамічних, пневмодинамічних, вібраційних та мікробіологічних дій щодо розробки нових способів дії на газонасичені вугільні пласти, зокрема при розкритті викидонебезпечних пластів, проведенні підготовчих виробок та дегазації вугільних пластів при їх відпрацюванні стелеуступними лавами та лавами, що оснащені щитовими агрегатами.