Особенности формирования зон скопления свободного метана в подрабатываемом углепородном массиве с учетом взаимодействия естественной и техногенной трещиноватости - Сергиенко, Л.В.; Гладкая, Е.В.; Павлов, И.О.; Житленок, Д.М. (Геотехническая механика, 2012)
Для деяких шахт Красноармійського геолого-промислового району Донбасу наведені результати досліджень впливу основних гірничо-геологічних та гірничотехнічних чинників на характер газовиділення з підроблюваного вуглепородного масиву. На основі отриманих результатів запропоновано критерій формування зон скупчення вільного метану в локальних областях розвантаження порушених пластів-супутників.