Моделирование электровязкостного эффекта при фильтрации жидкости в горных породах - Блюсс, Б.А.; Никифорова, Н.А.; Витушко, О.В. (Геотехническая механика, 2012)
Розглянуто ефект електров'язкісного гальмування при фільтрації рідини в гірських породах за рахунок виникнення потенціалу течії та вплив на цей ефект електрокінетичного потенціалу та розмірів пор гірських порід.