Характер и формы нахождения газа (метана) в породах угленосной толщи Восточного Донбасса (Луганская область) - Герасимов, Е.С.; Всеволодский, К.В. (Геотехническая механика, 2012)
У работі приділена увага характеру та формам знаходження газу (метану) у породах вугленосної товщі Східного Донбасу (Луганська область). Виділені дві газові зони: газового вивітрювання і метанова. Умовна межа метанової зони проводиться по вмісту метану 70 %. Це дозволяє судити про газоносність верхніх горизонтів родовища природну дегазацію вугільних пластів.