Територіальне розмежування та встановлення кордонів між Україною та Молдовою 1940 р. - Бузало, В.; Дмитрієнко, М. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
Стаття присвячена процесу регулювання питання про створення кордону між МРСР і УРСР у 1940 р., порушує важливу проблему сьогодення – чому на теренах окремих країн виникає центробіжна тенденція до виділення їх частин в окремі державні утворення. Створення самопроголошеної Придністровської республіки можна певною мірою пояснити через інформацію проаналізованих вченими документів.