З історії Чернігівського історичного музею імені В.В.Тарновського: склад керівництва та його наукова робота - Синельник, І. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
У статті зроблена спроба узагальнити біографічні та бібліографічні відомості про керівників одного з найстаріших та найбагатших історичних музеїв в Україні – Чернігівського історичного музею імені В.В.Тарновського. Розкриваються основні напрямки наукових досліджень працівників музею з початку ХХ століття до сьогодення.