П’ять гетьманських резиденцій: Суботів, Чигирин, Батурин, Глухів, Козелець: інформація історичних джерел - Попельницька, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
Стаття присвячена маловідомим аспектам історії п’ятьох резиденцій українських гетьманів XVII – XVII ст. – Б.Хмельницького, І.Виговського, П.Дорошенка, І.Мазепи та К.Розумовського. До наукового обігу уперше вводиться інформація про результати останніх археологічних досліджень Суботова та відомості з історичної топографії «гетьманських» міст.