Порохівниці – складова воєнного спорядження українських військ XVII - XVIII ст: спроба класифікації - Славутич, Є. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
Стаття є першою спробою у вітчизняній історіографії на базі широкого кола джерел провести прикладну класифікацію порохівниць та натрусок, що були частиною воєнного костюму українських вояків у XVII і XVIII ст.