Короткий аналіз ситуації геральдичного наповнення статусу міста-героя Києва – столиці України - Іщенко, Я. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
У короткій характеристиці геральдичної ситуації, що склалася у столиці України – місті Києві, автор висловила свою думку щодо можливостей оптимізації міської символіки.