Сакральний топос «лаври» в печерській агіографічній традиції: походження та еволюція - Кабанець, Є. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
В статті досліджено внутрішній зміст поняття «лавра» та його історичну еволюцію протягом епохи середньовіччя, передусім в києво-печерській традиції. Аналізуються випадки використання цього терміну в давньоруській літературі і повсякденному житті.