Упорядкування архівних документів у Західній Україні (друга половина 1940-х – перша половина 1950-х рр.) - Мищак, І. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
На основі нових архівних даних і опублікованих матеріалів розглядаються заходи архівістів щодо упорядкування архівних документів у Західній Україні в повоєнні роки. Висвітлено характерні особливості тогочасної архівної роботи. Показано як позитивні зміни, що відбулися в архівній справі в цей період, так і притаманні їй недоліки.