Проблема основания Галича в современной историографии - Майоров, А. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
В статті розглядаються різні підходи в історіографії щодо проблеми початку заснування м. Галича. Подається власне бачення О. Майорова, що до вирішення проблеми, згідно авторської інтерпретації джерел.