Політика Римського імператора IV ст. Костянтина і Великого стосовно аріанства - Жданович, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2005)
У статті аналізується становище християнської Церкви у першій чверті IV ст.; досліджується еволюція ставлення імператора Костянтина І Великого до аріанства; визначається особистий вплив імператора на вирішення церковного конфлікту.