Оцінка вугілля Старобільського вугленосного району Північного Донбасу як енергетичної сировини - Кузьменко, О.О. (Геотехническая механика, 2012)
Досліджено основні показники якості вугілля, що визначають його придатність до спалювання. Встановлено зони залягання вугілля основних вугільних пластів Старобільського вугленосного району, які відповідають технічним умовам для спалювання за стандартом, що діє в Україні. Проаналізовано вміст та розподілення по площі пластів оксидів натрію у вугіллі. Досліджено збагачуваність вугілля за сіркою та визначено зони залягання вугілля за придатністю до спалювання за показниками сірчистості.