Некоторые аспекты отдельных геологических факторов самовозгораемости углей - Балалаев, А.; Барановский, В.; Бурчак, А.; Пимоненко, Л.; Слободянникова, В.; Гуня, Д.; Кузнецова, Л.; Рудник, Е. (Геотехническая механика, 2012)
Проаналізовані геологічні чинники схильності вугілля до самозагорання. На прикладі детального розгляду деяких аспектів петрографічного складу і порушенності вугілля зроблений висновок про необхідність їх врахування у кожному конкретному випадку прогнозу.