Об одной расчетной схеме в задачах складкообразования в слоистой толще земной коры - Чехов, В.Н. (Геотехническая механика, 2012)
Розглядається проблема складкоутворення у шаруватій товші земної кори. В якості розрахункової схеми обрано шарувате тіло, яке складається із шаруватого пакету, спряженого з двома півпросторами. Досліджено випадок, коли збурення компонент вектора переміщення шаруватого пакету загасають в напрямку обох півпросторів. Для розв’язку задачи використовується тривимірна лінеарізована терія стійкості при малих докритичних деформаціях у сполученні із моделлю кусково-однорідного середовища.