Периоды апробации метода прогноза интегральной метанообильности шахты - Андреев, М.М.; Андреев, М.М. (Геотехническая механика, 2012)
Розроблені аналітичній та натурній методи урахування метанового потенціалу вугільних шахт, апробація яких в умовах діючих об’єктів вдовж 5 термінів (1967 – 2009 рр.) показала високу надійність метода прогнозу інтегральної метанообільності шахт ІМА (~9 тис. порівнянь). На базі цього методу пропонується розробить державний нормативний документ для урахування метанового потенціалу вугільних шахт та реалізувати науково-технічні проекти авторів, які включені в програму науково-технічного розвитку Донецької області до 2020 р.