CFD моделирование распространения аэроионов в помещении - Беляев, Н.Н.; Затынайченко, Д.О. (Геотехническая механика, 2012)
На базі розробленої 2D CFD моделі виконано розрахунок поширення аероіонів у приміщенні. Модель базується на чисельному інтегруванні рівняння конвективно-дифузійного переносу домішки, що враховує процеси взаємодії аєроіонів різної полярності та моделі потенційного руху. Наводяться результати обчислювального експерименту.