Неинвазивные методы изучения коллекторских свойств ископаемых углей - Василенко, Т.А.; Кириллов, А.К.; Молчанов, А.Н. (Геотехническая механика, 2012)
Розглянуті фізичні неінвазивні методи дослідження, які дозволяють отримати уявлення про такі властивості вугільної речовини як повна пористість, питома поверхня, розподіл пір по розмірах та ін., що дають уявлення про колекторні властивості вугільних пластів. Отримані характеристики структури порового простору, що визначають транспортні властивості флюїдів.