Изменение структуры песчаников с палеоглубиной для отложений Донбасса - Баранов, В.А. (Геотехническая механика, 2012)
Представлені результати вивчення зміни структури пісковиків Донбасу на різних стадіях катагенезу. Встановлено загальне зменшення і вирівнювання розмірів уламкових зерен пісковиків з палеоглибиною. Встановлено збільшення кількості циклів для пісковиків з палеоглибиною. Значення дисперсій розмірів уламкових зерен мінімальне для умов пізнього катагенезу.