Маркшейдерский мониторинг подготовительных выработок - Барышников, А.С.; Винник, А.М. (Геотехническая механика, 2012)
В статті розглянуто способи маркшейдерського моніторингу підготовчих гірських виробок при просуванні очисних виробок. Способи моніторингу оцінено за декількома показниками: простота, доступність, затрати часу, повнота відображення геомеханічних процесів, що дозволяє підібрати оптимальний спосіб для тих чи інших умов.