Определение скорости перемещения деформаций растяжений в массиве при подземной выемке угля - Четверик, М.С.; Синенко, М.А. (Геотехническая механика, 2012)
Приведена швидкість переміщення деформацій в непорушеному масиві. Встановлено, що швидкість в породах середнього ступеня метаморфізму складає 15 м/добу. Середня швидкість переміщення деформацій в сланцях – 10 м/добу, в піщаниках – 15 м/добу. При повторній підробці швидкість переміщення деформацій складає 17 м/добу.