Демографія та міграційні процеси серед єврейського населення Північного Лівобережжя України (друга половина XIX - початок XX ст.) - Морозова, А. (Сiверянський лiтопис, 2005)
В статтi розглядається демографiчна ситуацiя та мiграцiйнi процеси серед єврейського населення Чернiгiвської та Полтавської губернiй. Простежені та проаналiзовані темпи приросту єврейського населення Пiвнiчного Лiвобережжя України, його вiдсоткове вiдношення до загальної кiлькостi населення, розподiл за станами та регiонами проживання, вплив правового положення та мiграцiйних процесiв на демографiю єврейського населення.