Чернiгiвський iсторичний музей iменi В.В.Тарновського у 60-80-х роках ХХ столiття: спогади працiвникiв (передмова та публiкацiя I. Синельник) (Сiверянський лiтопис, 2005)
Автор пропонує увазі читачів спогади працiвникiв музею - Вiри Зайченко, яка очолювала вiддiл - музей народно-декоративного мистецтва, та Надiї Чернявської, яка у 1970-1975 роках працювала заступником директора з наукової роботи. Окресленi основнi напрямки дiяльностi культурно-освiтньої установи, зокрема, збиральницька, виставкова та лекцiйна, спiвпраця з народними майстрами.