Кооперація і неп (історіографічний огляд) - Голець, В. (Сiверянський лiтопис, 2005)
Мета розвiдки - визначити основнi напрями дослiдження кооперативного руху в умовах нової економiчної полiтики в 20-х роках ХХ ст. та показати важливiсть даної проблеми для розвитку економiки незалежної української держави.