Картографічні матеріали у фондах Чернігівського історичного музею імені В.В.Тарновського та державного архіву Чернігівської області - Синельник, І. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
У статті пропонується огляд основних картографічних матеріалів, що зберігаються у фондах Чернігівського історичного музею ім. В.В.Тарновського та Державного архіву Чернігівської області. Автор аналізує карти, плани, схеми як джерело для вивчення історії регіону.