Топоніми та топооснови Переяславщини у «Реєстрі всього Війська Запорозького» - Колибенко, О.; Колибенко, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
Дослідивши «Реєстр всього Війська Запорозького 1649 року», автори прослідкували відображення топонімів Переяславщини в антропонімах (іменах особового складу Війська Запорозького) документу.