Монетні двори Австрії як центри емісій для Буковини (1774–1853) - Огуй, О. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
Статтю присвячено австрійській монетній продукції, що поступала з 1774 р. на Буковину з основних монетних дворів Австрії (Відень, Кремніца, Карлсбург, Прага, Надьбаня, Гюнцбург, Галь). Надходження монетної продукції координувалося Надвірною палатою, що була законодавчим та регулюючим органом, та Головним монетним відомством, яке займалося технологічним контролем якості продукції. Завдяки координованій співпраці цих відомств, спрямованої на організацію монетних дворів, монархія забезпечувалася необхідним обсягом продукції, кількість якої була в основному вирахувана автором на архівних матеріалах для кожного періоду. Крім того, автор визначив (на основі опрацювання 7000 монет, знайдених на Буковині), орієнтовні обсяги монетної продукції, що поступали на Буковину з цих монетних дворів за періоди правління Марії Терезії, Йосифа ІІ, Леопольда ІІ, Франца І, Фердинанда І та Франца Йосифа І.