Топографічні описи як джерело з історії грецьких громад України (кін. XVIII – поч. XIX ст.) - Гедьо, А. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
В статті на підставі аналізу топографічних матеріалів кінця XVIII – початку ХІХ ст., опублікованих, переважно, у ХІХ ст., а також виявлених автором в архівосховищах України та Росії, відтворено процес заснування та соціально-економічного розвитку грецьких громад України.