Сучасний стан та проблеми використання пам’яток археології в туризмі - Корнієнко, В. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2009)
Стаття присвячена проблемі використання пам’яток археології в туризмі. Розглядається практичний та теоретичний досвід функціонування пам’яток в якості туристичних об’єктів. Визначаються основні напрямки щодо перетворення археологічних пам’яток на музейні об’єкти з метою їх найбільш раціонального використання в туризмі.