Мандрівка Гійома Рубрука по Європі та Азії (1253–1255 рр.) - Жарких, М. (Історико-географічні дослідження в Україні, 2012)
Стаття розповідає про мандрівку Г. Рубрука по європейських та азійських теренах в середині ХІІІ ст. Детально проаналізовано маршрут цієї подорожі, розглянуті питання локалізації стародавніх географічних назв із книги «Мандрівка у східні країни». Робота проілюстрована географічними картами, зроблена спроба нанести на сучасну картографічну основу маршрут мандрів Г. Рубука.