Особенности влияния высокочастотного воздействия на характер разрушения угля - Минеев, С.П. (Геотехническая механика, 2012)
Узагальнені і проаналізовані результати досліджень за оцінкою впливу ультразвукової дії на зміну властивостей і характер руйнування вугільних зразків. Розглянуті результати досліджень за оцінкою впливу ультразвукової дії на фізико-механічні і газодинамічні властивості вугільного зразка різного ступеня викидонебезпечності, газонасичення і з урахуванням зміни напруженого стану. Встановлена закономірність ефективних частот дії на вугілля залежно від розмірів дефектних структур в ньому.