Результаты изучения палеодегазации неогена и перспективы нефтегазоносности Юго-Западного Крыма - Лысенко, В.И. (Геотехническая механика, 2012)
Склад флюїдів з Гераклітiв принципово не відрізняється від складу газів із сучасних зон струминного виділення в Чорному морі, що є підтвердженням їх генетичного споріднення. Дані аналізів вказують на різкі коливання змістів і непостійний склад газових флюїдів палеодегазаціі в неогені. Наявність газів вуглеводнів та слідів нафти в Гераклітах, тектонічна будова регіону дозволяють зробити висновок про високі перспективи знаходження родовищ нафти і газу в Південно-Західному Криму.