Разработка систем гидравлических вибраторов для воздействия на угольный пласт через вмещающие породы - Житленок, Д.М.; Крышнев, А.С.; Власенко, В.В. (Геотехническая механика, 2012)
Наведено технологічні схемі для систем гідравлічних вібраторів, за допомогою яких виконується дія на вугільний пласт через вміщуючі породи. Розглянуто різноманітні конфігурації схем для створення різних частот дії.