Определение максимального диаметра щели, образуемой скважинным щелеобразователем, для гидроразрыва горных пород - Васильев, Л.М.; Демченко, В.С.; Демченко, С.В.; Мальцева, В.Е.; Потапенко, А.А.; Чугунков, И.Ф. (Геотехническая механика, 2012)
Розроблена методика визначення основних параметрів шпариноутворювача для направленого гідророзриву порід крівель, що важко обрушуються. Наведений приклад розрахунку цих параметрів.