Расчет взаимодействия элементов анкерной крепи и породного массива - Лещинский, С.А (Геотехническая механика, 2012)
Розроблена кінцево-елементна модель взаємодії елементів анкерного кріплення із врахуванням нової інтерпретації контактної взаємодії. Проведена верифікація отриманої моделі із емпіричними даними стендових випробувань анкерної шайби. Наведена тестова модель анкерного кріплення в умовах навантаження. Отримана картина розподілу переміщень у тестовій моделі.