Лабораторные исследования несущей способности охранных сооружений с распорным элементом - Касьян, Н.Н.; Малышева, Н.Н.; Сахно, И.Г. (Геотехническая механика, 2012)
У статті представлені результати лабораторних досліджень нових способів охорони виробок, які підтримуються після проходу очисного вибою, що зводяться з елементом, котрий сприяє саморозпору цих конструкцій після моменту їхньої установки. Отримані результати показали працездатність цих способів у межах тиску, який витримують способи охорони на сучасних глибинах, досягнутих вугільними підприємствами Донбасу.