40-лiття Українського Iсторичного Товариства - Курас, Г. (Сiверянський лiтопис, 2005)
3 квiтня 2005 р. у затишному будинку Української Вiльної Академiї Наук (УВАН) в Нью-Йорку вiдбулася наукова конференцiя, присвячена 40-лiттю Українського Iсторичного Товариства (УIТ). Її органiзаторами виступили УВАН у США (Iсторична секцiя), УIТ та Iнститут дослiдження української дiаспори при Нацiональному унiверситетi «Острозька Академiя» (Україна).