Метод расчёта давления гидрорасчленения угольного пласта при его гидрорыхлении - Васильев, Л.М.; Васильев, Д.Л.; Ангеловский, А.А. (Геотехническая механика, 2012)
Метод розроблений на поєднанні механіки гірничих порід, що враховує їх внутрішнє тертя, і теорії обробки металів тиском, що не враховує внутрішнє, а що враховує контактне тертя.