Методические основы определения метанообильности призабойной зоны угольных пластов в очистных выработках - Фельдман, Э.П.; Стариков, Г.П.; Калугина, Н.А.; Мамлеев, Ш.В. (Геотехническая механика, 2012)
Викладено основні положення методу визначення фактичної метановості привибійної зони ділянок вугільних пластів, заснованих на урахуванні об’єму метану, що десорбується, з вугільних фракцій у замкнутий об’єм накопичувальної камери. Наведено приклад застосування методики.