Горно-геологические факторы дегазации пород на шахте «Алмазная» - Пащенко, П.С.; Компаниец, А.А. (Геотехническая механика, 2012)
Описані основні чинники дегазації порід на вугільних шахтах. Серед цих чинників – центральні частини стародавніх русел і потоків; локальні структури; зони порушених порід. Поєднання вказаних чинників показує зони скупчення вільного газу у відкладах шахт. Одержані експериментальні дані про розподіл газу в покрівлі основного вугільного пласта на шахті «Алмазна».