Расчет параметров гидротранспорта при использовании полиэтиленовых трубопроводов - Семененко, Е.В.; Татарко, Л.Г. (Геотехническая механика, 2012)
Проаналізовано можливість застосування відомих методик розрахунку критичної швидкості та гідравлiчного ухилу при гідротранспортуванні сипких матеріалів по полімерних трубопроводах. Визначено необхідні заходи для адаптації відомих методик розрахунку для цього типу трубопроводів та наведено приклад такої адаптації для методики А.Є. Смолдирьова.