Определение параметров нагнетания жидкости в углепородный массив с целью локального изменения его напряженного состояния - Балов, С.В.; Голубева, Л.В. (Геотехническая механика, 2012)
Представлено математичну модель динаміки напруженого стану вуглепородного масиву під впливом спрямованого на нього гідродинамічного впливу. Вона дозволяє розрахувати тиск рідини, що нагнітається, її обсяг і радіус проникнення по міжшаровому контакту порід, а також величину деформації вугільного пласта.