Расчет потерь давления воздуха в горных выработках с учетом равномерных и неравномерных утечек - Бунько, Т.В.; Кокоулин, И.Е.; Безкровный, Н.В.; Головко, С.А. (Геотехническая механика, 2012)
Охарактеризовано метод розрахунку втрат тиску повітря у гірничих виробках за наявності витоків (притоків), який може бути використано під час проектування системи провітрювання шахти з метою вибору засобів місцевого керування повітряних потоків, розрахунку конфігурації ліній витоку у виробленому просторі та при оцінці зміни витоків у аварійній ситуації і розробці методів керування ними.