Національний інформаційний простір як середовище інформаційних операцій - Михальчук, В.Ф. (Культура народов Причерноморья, 2007)
У зв'язку з переходом до інформаційного суспільства держава, суспільство та окрема людина отримують новий спектр загроз - загроз інформаційних. Саме тому гостро постає проблема національного інформаційного простору, як головного поля бою.