Концептуальні засади використання системного підходу у дослідженнях рекреаційно-туристичного природокористування - Стеченко, Д.М.; Безуглий, І.В. (Інститут регіональних досліджень НАН України, 2008)
Розглядаються методологічні питання використання системного підходу у дослідженнях рекреаційно-туристичної сфери. Акцентується увага на двох напрямах використання системного підходу: синтезі наукових методів дослідження і формуванні моделей складноорганізованих об’єктів. Викладено основні положення авторської інтерпретації регіональної рекреаційно-туристичної системи.