М.І.Костомаров і М.П.Погодін: науковий диспут в епістолярному розрізі - Гончар, О. (Історіографічні дослідження в Україні, 2007)
Стаття присвячена науковому диспуту між М.Костомаровим і М.Погодіним (1860 р.). Проблема розглядається крізь призму епістолярію, який дозволяє по-новому розкрити дискусійні питання.