Наукова діяльність К. Стецюк в Інституті історії України. (До століття з дня народження історика та 70-річчя Інституту) - Гуржій, О.; Юсов, С. (Історіографічні дослідження в Україні, 2007)
У статті висвітлюється наукова діяльність знаного радянського вченого-медієвіста К.І.Стецюк. На основі архівних джерел, спогадів, а також аналізу її праць розкривається внесок дослідниці у вітчизняне історіописання. Увага також приділена і етапам біографії К.І.Стецюк у контексті становлення і розвитку Інституту історії України НАН України.