Рукописні історичні збірники в Гетьманщині XVIII ст. - Бовгиря, А. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
В статті аналізуються рукописні історичні збірники, що побутували на теренах Лівобережної України-Гетьманщині впродовж XVIII ст. Розглядаються різні аспекти цих рукописних книг: рукописна культура Речі Посполитої та Російської імперії XVIII ст., зміст та структура рукописів, документи в складі рукописних збірників, маргінальні записи.