Збройні сили Української гетьманської держави 1918 року у висвітленні мемуарних праць - Горак, В. (Історіографічні дослідження в Україні, 2010)
Стаття присвячена відображенню історії збройних сил Гетьманату 1918 року в мемуарних працях. Автор розкриває політично різні погляди мемуаристів на це питання, визначає ступінь близькості кожного з них до історичної правди.